De algemene aankoopvoorwaarden van Cevora
Hierna de "Algemene Aankoopvoorwaarden"
versie 2.0 - december 2024
Artikel 1. Definitie
CEVORA vzw is het opleidingscentrum van het ACPB, met maatschappelijke zetel te Auguste Reyerslaan 70, 1030 Brussel, met ondernemingsnummer 0445.142.601.
Artikel 2. Toepassingsgebied
2.1 Deze Algemene Aankoopvoorwaarden zijn van toepassing op alle diensten en goederen aangekocht door CEVORA. Door de aanvaarding van de bestelbon accepteert de leverancier zonder voorbehoud de Algemene Aankoopvoorwaarden van CEVORA die bij de bestelbon zijn gevoegd.
2.2 In geval van tegenstrijdigheid of conflict met andere algemene verkoopvoorwaarden primeren steeds de Algemene Aankoopvoorwaarden van CEVORA, tenzij anders overeengekomen tussen partijen.
2.3 In geval van een kadercontract (met inbegrip van, maar niet beperkt tot kadercontract, samenwerkingsovereenkomst, contract, conventie, onderaannemingsovereenkomst …) hebben de bepalingen daarvan systematisch voorrang op de Algemene Aankoopvoorwaarden van CEVORA en op alle andere voorwaarden.
Artikel 3. Voorwaarden en leveringstermijnen voor goederen en diensten
De bijzondere voorwaarden met betrekking tot leveringstermijnen, prijs, betalingsvoorwaarden en leveringsadres van de door CEVORA bestelde goederen en/of diensten worden per geval duidelijk aangegeven, bijvoorbeeld op de bijbehorende bestelbon.
In geval van tegenstrijdigheid of conflict tussen deze bijzondere voorwaarden en de Algemene Aankoopvoorwaarden, primeren de bijzondere voorwaarden.
Artikel 4. Garantie en conformiteit
De leverancier garandeert dat alle aan CEVORA geleverde goederen en diensten voldoen aan de vereisten van de bijbehorende bestelbon, het eventuele lastenboek, de "Service Level Agreement" van CEVORA, de professionele kwaliteitsnormen en best practices die in de sector van toepassing zijn.
Tenzij anders overeengekomen tussen partijen in de bijzondere voorwaarden, bedraagt de garantieperiode voor de goederen 24 maanden vanaf de datum van levering. Indien zich tijdens de garantieperiode een probleem voordoet, is de leverancier verplicht, naar keuze van CEVORA, alle zichtbare en onzichtbare gebreken die onder de garantie vallen zo spoedig mogelijk kosteloos te vervangen of te herstellen.
Indien de herstelling van de schade of de vervanging van de goederen (in geval van levering van goederen) niet mogelijk is binnen een redelijke termijn, heeft CEVORA het recht de overeenkomst te beëindigen door schriftelijke kennisgeving aan de leverancier overeenkomstig artikel 8. Indien van toepassing kan CEVORA de volledige terugbetaling van alle reeds aan de leverancier betaalde bedragen eisen.
De terugzending van niet-kwalitatieve of fout geleverde goederen dient te gebeuren op kosten van de leverancier.
De leverancier vrijwaart CEVORA tegen alle claims van derden met betrekking tot de geleverde goederen of de verrichte diensten, in het bijzonder op het vlak van intellectuele eigendom.
Artikel 5. Overdracht van risico en eigendomsoverdracht van goederen
De eigendom van de goederen gaat over van de leverancier naar CEVORA op datum van betaling van de laatste relevante factuur van de leverancier.
Het risico van diefstal, verlies of beschadiging van de goederen gaat over van de leverancier naar CEVORA bij de levering of terbeschikkingstelling van deze goederen aan CEVORA, indien de levering conform tijdstip, plaats en omstandigheden – zoals bepaald in de bijbehorende bestelbon – gebeurd is.
De levering zal worden uitgevoerd volgens de INCOTERMS 2020 DDP (Delivered Duty Paid), tenzij anders schriftelijk overeengekomen tussen partijen.
Artikel 6. Facturatie en betaling
De facturen van de leverancier moeten in pdf per email verstuurd worden aan: [email protected].
De facturen moeten duidelijk, volledig en nauwkeurig zijn en verwijzen naar de relevante bestelbon.
Facturen van leveranciers zijn betaalbaar binnen 30 kalenderdagen na ontvangst door CEVORA.
Artikel 7. Intellectuele eigendomsrechten
Indien intellectuele eigendomsrechten voortvloeien uit de levering van goederen of de verlening van diensten door de leverancier, worden deze intellectuele eigendomsrechten van rechstwege overgedragen aan CEVORA. De door CEVORA betaalde prijs omvat de kost voor de creatie en de overdracht van eventuele intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de bestelde goederen of diensten.
Artikel 8. Beëindiging en opschorting
Iedere partij heeft het recht om de overeenkomst mits éénvoudige schriftelijke kennisgeving onmiddellijk te beëindigen in één van de volgende gevallen: faillissement, concordaat, vereffening of insolvabiliteit van de andere partij.
Iedere partij heeft het recht om de overeenkomst te beëindigen in het geval van het ingebreke blijven van de andere partij na het versturen van een ingebrekestelling die zonder gevolg is gebleven gedurende een termijn van 15 (vijftien) kalenderdagen.
Iedere partij heeft het recht om haar eigen contractuele verplichtingen op te schorten – door eenvoudige schriftelijke kennisgeving aan de andere partij – als deze laatste haar eigen verplichtingen niet nakomt.
Artikel 9. Onvoorziene omstandigheden
Partijen doen uitdrukkelijk afstand van de toepassing van artikel 5.74 Burgerlijk Wetboek.
Artikel 10. Aansprakelijkheid
Onverminderd de toepassing van dwingende wetsbepalingen ter zake, is geen van de contractuele partijen aansprakelijk voor indirecte, immateriële of gevolgschade van de andere partij, zoals bijvoorbeeld inkomstenderving, winstderving, verlies van omzet en zakelijke kansen, reputatieschade, enz.
Elke partij is aansprakelijk voor directe schade veroorzaakt aan de andere partij, maar deze contractuele aansprakelijkheid is beperkt tot het bedrag van het contract / de bestelbon die betrekking heeft op de levering van de betreffende goederen of diensten.
Artikel 11. Vertrouwelijkheid
De partijen erkennen dat zij in het kader van hun uitwisselingen toegang kunnen hebben tot vertrouwelijke informatie van de andere partij, met inbegrip van commerciële geheimen, persoonlijke gegevens (GDPR) en werkmethoden.
Elke partij verbindt zich ertoe dergelijke informatie niet te openbaren aan derden zonder schriftelijke toestemming van de andere partij en alle voorzorgsmaatregelen te nemen om de vertrouwelijkheid ervan te garanderen.
Deze verplichting vangt aan vanaf de eerste informatie-uitwisseling en blijft 5 (vijf) jaar van kracht. In geval van niet-naleving kan de benadeelde partij schadevergoeding eisen en/of gerechtelijke stappen ondernemen om elke onrechtmatige publicatie te stoppen.
Artikel 12. Toepasselijk recht en bevoegde rechtbank
Op deze Algemene Aankoopvoorwaarden en de onderliggende bestellingen en overeenkomsten is uitsluitend Belgisch recht van toepassing.
In geval
van een geschil tussen de contractuele partijen zijn enkel de rechtbanken van
Brussel bevoegd.